Lastbilsservice & reparation av lastbilar Uppsala

Lastbilsservice & reparation av lastbilar

Vi har ett flertal kompetensområden inom servicearbete samt reparation av lastbilar. Vi hjälper dig även med service av din personbil. Alla våra mekaniker är certifierade att utföra reparationsarbeten vilket säkerställer att arbetet utförs korrekt. Hammarlings Lastbilsverkstad är ackrediterade enligt SWEDAC vilket säkerställer att vårt arbete utförs felfritt.

Vår lastbilsservice innefattar bland annat:

  • Lastbilsreparationer
  • Bromsprov
  • Färdskrivarkontroller
  • Egna kontroller
  • Hydraulslangverkstad
  • Reservdelsbutik
  • Servicebil för jourutryckning
  • DAF serviceverkstad
Verktyg i lastbilsverkstad
Lastbilsmekaniker

Lastbilsservice

I vår lastbilsverkstad i Uppsala utför vi service och reparationer på lastbilar i första hand, men vi utför även service och reparationer på lätta lastbilar och personbilar. Vi har mycket lång erfarenhet inom fordonsbranschen och håller oss uppdaterade kring ny teknik. Våra skickliga mekaniker hjälper dig med stor säkerhet att analysera och reparera ditt fordon. Vår ambition är att du snabbt och säkert ska kunna vara igång i trafik igen.

Bromsprov lastbil

Bromsprov

Vi utför bromsprov i vår moderna bromsprovarhall. Genom en bromskontroll i vår bromsprovarhall kan vi avgöra skick och funktion av ditt fordons bromsar. Vid behov erbjuder vi även reparation eller service av bromsarna. Ska man ge sig ut på en längre bilresa kan det vara bra att göra en extra bromskontroll för att säkerställa att allt fungerar som det ska.

Lastbilsmekaniker installerar färdskrivare

Färdskrivarkontroller

Vi har behörighet att installera och besikta analoga och digitala färdskrivare. Vi har även behörighet att plombera efter utfört arbete. Färdskrivare bör genomgå besiktning av godkända verkstäder minst vartannat år. Vi hjälper dig gärna med både installation och besiktning.

Egna kontroller & släckning av 2:or 

Vi utför reparationer av de fel som framkommit vid kontrollbesiktning. Efter utfört arbete får vi släcka dessa anmärkningar (Släcka 2:or). Anmärkningar som uppkommer i samband med en kontrollbesiktning av lastbil, släpvagn eller bil märks med en 2:a. Att släcka 2:or innebär att en certifierad verkstad som är ackrediterad enligt SWEDAC är godkända att åtgärda dessa anmärkningar och fel som upptäckts. Hammarlings lastbilsverkstad är ackrediterad av SWEDAC och vi har därmed möjlighet att erbjuda säker och smidig reparation utförd av våra certifierade mekaniker.

Lastbilsmekaniker

Reservdelsbutik

I vår reservdelsbutik hittar du bland annat förslitningsreservdelar och belysning. Du hittar även även batterier, smörjmedel, oljor och olika kemprodukter. Kontakta oss för mer information eller om du har frågor kring vårt sortiment.

Reservdelar för lastbil

Servicebil för jourutryckning

Vi kan hjälpa dig med mindre eller mer tillfälliga reparationer så att du kan ta dig till vår serviceverkstad.

Team hos Hammarlings Lastvagnsservice i Uppsala

Auktoriserad DAF serviceverkstad

Vi utför märkesspecifik service och reparationer på DAF-lastbilar. Kontakta oss för mer information.